Dirk Cleiren - reizen en fotografie

Subtitle

Frankrijk 2006 - Le Revermont (week 1)

Le Revermont is een minder bekende kleine streek aan de voet van de Jura, nog in het departement Aine. Leuke heuveltjes met heel veel gemarkeerde wandelingen maakt het gebied heel toegankelijk. Hier de rivier en de valei van de Aine:
 
De streek is dooraderd met kleine en langere bewegwijzerde wandelroutes, die -we hebben het uitgetest- vaak met een stevige buggy ook te doen zijn. Meer info via de officiële website van Le Revermont of van de toeristische dienst Bresse et Revermont.

Onze piepkleine gîte in Meillonnas was basic maar meer hadden we echt niet nodig. Het was het tuinhuis van de naar Franse normen bekende schrijver Roger Vaillant. Met een mooie ommuurde tuin en een heel oude kriekenboom. Meer info op de site van Gîtes de France (nr. gîte is 241020 - "Le Pavillon") of via de interactieve kaart op hun website.
 

De natuurfotografie was redelijk goed, maar het weer viel wat tegen voor de tijd van het jaar: te koud om vlinders en libellen actief te laten worden, te veel wind voor bloemen, ... en te weinig moeite gedaan om mooiste orchidee van Europa (het Vrouwenschoentje) op het spoor te komen. Hier meer info over de orchideeënweiden die in de streek opgenomen zijn in het Natura 2000 netwerk van ecologisch heel belangrijke gebieden (in Vlaanderen noemen wij dat 'Habitatgebieden').

Natuurfoto's volgen van zodra ik de dia's heb uitgesorteerd en de beste ingescand - kan dus nog even duren). Daarom enkel dit sfeerbeeld:

Ga terug naar start Frankrijk 2006

Last update

 7 mei 2009

Recent Photos

Recent Forum Posts